Even voorstellen: Gastouder moesje uit Capelle aan den IJssel

Wegens omstandigheden is Gastouderopvangmoesje voorlopig helaas gesloten.


Het gezicht achter gastouderopvang Moesje uit Capelle aan den IJssel…

DSC_0184

Ik ben Marion Vermeeren – van Berkum (1962), zeg maar gastouder ‘moesje’. Ik ben getrouwd met Arnold (1959) en ben moeder van twee kinderen: Jeroen (1992) en Maaike (1998). Sinds 2000 werk ik als gastouder en sinds 2010 ben ik ook officieel als gastouder geregistreerd, wat voor vraagouders betekent dat ze dan voor kinderopvangtoeslag in aanmerking kunnen komen.

Kinderen staan op nummer 1 bij gastouderopvang Moesje

DSC_0238-anonymizedIk vind het heerlijk om voor kinderen te zorgen, ze voor te lezen, leuke activiteiten te doen en als het even kan er mee naar buiten te gaan. Direct achter ons huis is een veilig grasveld met veel leuke speeltoestellen voor diverse leeftijden. Zowel dreumesen, peuters als kleuters kunnen daar lekker spelen. Maar uiteraard altijd onder mijn toezicht.
Gastoudervang Moesje heeft ook een abonnement op de wijkspeeltuin Rollebollebos, waar we dan ook regelmatig naar toe gaan. Kinderboerderij IJsselhage is ook op loopafstand van ons huis en bezoek ik ook regelmatig met de kinderen.

 

 

Dagschema’s bij gastouder Moesje uit Capelle aan den IJssel

DSC_0136Bij Gastouderopvang Moesje heeft iedere dag met de kinderen globaal dezelfde opbouw, maar in detail zijn alle dagen toch weer verschillend. Ieder kind heeft immers zijn eigen tijden waarop het gewend is te slapen of bepaalde dingen te doen. Ik probeer de dag daaraan zoveel mogelijk aan te passen. Als er speciale activiteiten zijn kondig ik die aan op de Whatsapp-groep van vraagouders op wiens kinderen ik pas. Via een speciale (gesloten) Facebookgroep voor gastouders wissel ik regelmatig ideeën uit met gastouderbureaus en andere gastouders, voor inspiratie en om mijn ervaringen met activiteiten te delen met anderen.

Contact met gastouder Moesje

Het contact met de ouders gaat wat mij betreft op een informele, gemoedelijke manier, door een praatje bij het halen en brengen. Daarnaast vind ik het fijn om een heen-en-weer schriftje te gebruiken, daar kun je toch iets meer in kwijt. In het gastenboek op deze site kunt u reacties kwijt en kunt u lezen over de ervaringen die andere gastouders hadden met Gastouderopvang Moesje. In het foto-album kunt u wat foto’s bekijken. Benieuwd geworden? Neem contact op via onderstaande button.

Contact opnemen