Hoe werkt het?

Als u opvang bij ons overweegt…

Als u overweegt uw kind onder te brengen bij Gastouderopvang Moesje is de eerste stap, het maken van een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Besluit u daarna inderdaad met Gastouderopvang Moesje in zee te gaan, dan schrijft u zich in bij één van de gastouderbureaus waarbij ik ben aangesloten. Gastouderopvang Moesje in Capelle aan den IJssel is een geregistreerde gastouderopvang, waardoor inschrijving altijd verloopt via een gastouderbureau.

Na uw inschrijving zal een afspraak voor een koppelingsgesprek  worden gemaakt. Dat gesprek vindt plaats bij Gastouderopvang Moesje (in de Sporenbuurt in Capelle aan den IJssel) in aanwezigheid van een bemiddelingsmedewerker van het gastouderbureau. Bij het koppelingsgesprek wordt het contract tussen u en Gastouderopvang Moesje getekend. In het contract leggen we met elkaar de afspraken rond de opvang vast: op welke dagen, van hoe laat tot hoe laat, etc. Veranderingen (ook incidentele) in het schema kunnen altijd tot twee weken van tevoren worden afgesproken. Indien gewenst kunnen we in overleg een gewenningsperiode afspreken waarin het kind wat minder lang komt en de ouder gemakkelijker bereikbaar is.

Momenteel werk ik met gastouderbureau’s Hop Marjanneke en 4kids.

Hoe werkt het tijdens de opvangperiode?

U brengt en haalt uw kind (of kinderen) op de afgesproken dag en tijd. We bespreken dan kort eventuele bijzonderheden voor die dag en wisselen desgewenst een schriftje met notities uit voor een optimale communicatie (alleen bij kinderen tot 1 jaar oud). Zo houden we elkaar op de hoogte van de bijzonderheden rond uw kind. Een keer per jaar zal het gastouderbureau u en mij uitnodigen voor een evaluatiegesprek bij Gastouderopvang Moesje in Capelle aan den IJssel. Twee keer per jaar houdt gastouderopvang Moesje een ouderavond, waarvoor alle vraagouders uitgenodigd worden.

Nog meer praktische informatie vind u hier.