Even voorstellen…


Het gezicht achter…profielmarion2

Ik ben Marion Vermeeren – van Berkum (1962), zeg maar gastouder ‘moesje’. Ik ben getrouwd met Arnold (1959) en ben moeder van twee kinderen: Jeroen (1992) en Maaike (1998). Sinds 2000 werk ik als gastouder en sinds 2010 ben ik ook officieel als gastouder geregistreerd, wat voor vraagouders betekent dat ze dan voor kinderopvangtoeslag in aanmerking kunnen komen.

Kinderen zijn mijn lust en mijn leven.

IMAG0239

Het speeltuintje achter het huis van Gastouderopvang Moesje, in de Sporenbuurt in Capelle aan den IJssel

Ik vind het heerlijk om voor kinderen te zorgen, ze voor te lezen, leuke activiteiten te doen en als het even kan er mee naar buiten te gaan. Direct achter ons huis is een veilig grasveld met veel leuke speeltoestellen voor diverse leeftijden. Zowel dreumesen, peuters als kleuters kunnen daar lekker spelen. Maar uiteraard altijd onder mijn toezicht.
Gastoudervang Moesje heeft ook een abonnement op de wijkspeeltuin Rollebollebos, waar we dan ook regelmatig naar Kinderboerderijtoe gaan. Kinderboerderij IJsselhage is ook op loopafstand van ons huis en bezoek ik ook regelmatig met de kinderen.

 


Dagschema’s?

DSC_1038Bij Gastouderopvang Moesje heeft iedere dag met de kinderen globaal dezelfde opbouw, maar in detail zijn alle dagen toch weer verschillend. Ieder kind heeft immers zijn eigen tijden waarop het gewend is te slapen of bepaalde dingen te doen. Ik probeer de dag daaraan zoveel mogelijk aan te passen. Als er speciale activiteiten zijn kondig ik die aan op de Whatsapp-groep van vraagouders op wiens kinderen ik pas. Via een speciale (gesloten) Facebookgroep voor gastouders wissel ik regelmatig ideeën uit met gastouderbureaus en andere gastouders, voor inspiratie en om mijn ervaringen met activiteiten te delen met anderen.

Contact houden

Het contact met de ouders gaat wat mij betreft op een informele, gemoedelijke manier, door een praatje bij het halen en brengen. Daarnaast vind ik het fijn om een heen-en-weer schriftje te gebruiken, daar kun je toch iets meer in kwijt.

In het gastenboek op deze site kunt u reacties kwijt en kunt u lezen over de ervaringen die andere gastouders hadden met Gastouderopvang Moesje.

In het foto-album kunt u wat foto’s bekijken.